Voorwaarden 2017

Om in aanmerking te komen voor een huurtoeslag van de belastingdienst moet een huishouden voldoen aan een bepaald aantal criteria. Deze criteria worden jaarlijks vastgelegd en kunnen elk jaar gewijzigd worden door de belastingdienst. Het is daarom ook raadzaam om iedere jaar opnieuw de huurtoeslag voorwaarden te checken. Ook in 2017 zijn er een aantal wijzigingen van kracht en kun je met de volgende informatie je huurtoeslag berekenen. Voor de huurtoeslag voorwaarden 2017 kun je ook terecht bij een professional, zij zorgen voor de maximale terug te vorderen huurtoeslag en helpen je bij jouw aanvraag.
 

Dit zijn de huurtoeslag voorwaarden 2017

Om huurtoeslag te mogen ontvangen moet jij, je eventuele toeslagpartner en medebewoner(s) voldoen aan een aantal voorwaarden.

  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
  • Je bent in het bezit van een huurcontract die jij hebt getekend samen met de verhuurder van je woning. Let wel op dat tijdelijke verblijfplaatsen niet in aanmerking komen voor huurtoeslag in 2017.
  • Jij betaald zelf de huur aan de verhuurder.
  • Het betreft een zelfstandige woonruimte.
  • Jijzelf, je eventuele toeslagpartner en medebewoner(s) staan allemaal ingeschreven in het register van de gemeente op het zelfde adres.
  • Alle personen die wonen op het aangegeven adres zijn van Nederlandse Nationaliteit of hebben een geldige verblijfsvergunning.
  • De huur van de woning is niet te hoog of te laag en voldoet aan de voorwaarden.
  • Het (gezamelijk) inkomen en vermogen is niet te hoog.

Mochten jij en je eventuele medebewoners voldoen aan al deze huurtoeslag voorwaarden 2017 dan kom jij in aanmerking voor huurtoeslag. Laat dit narekenen door professionals om het maximale bedrag te mogen ontvangen.

Bijzondere Situaties voor Huurtoeslag

In sommige gevallen kun je meer huurtoeslag ontvangen dan wat normaal is. De afwijkende voorwaarden komen alleen voor in hele specifieke gevallen en zijn uiterst zeldzaam. Bijvoorbeeld als er iemand in het huishouden aanwezig is die gehandicapt is. Voor meer bijzondere situaties is het verstandig om een professional hierna te laten kijken of het te checken op de website van de belastingdienst.

Huurtoeslag 2017 en werken en/of wonen in het buitenland

Als je in het buitenland woont heb je geen recht op huurtoeslag in 2017. Als je in het buitenland werkt, maar in Nederland woont gelden dezelfde huurtoeslag voorwaarden 2017 en kun je dus huurtoeslag aanvragen. Ook dit kun je uiteraard laten berekenen door een expert.